Κορονοϊός – Κύπρος: Γκάφα με πτήση από την Ελλάδα

Η είδηση από την Κύπρο πως έχουν εντοπιστεί στη χώρα 19 κρούσματα σε πτήση από την Ελλάδα και πως πρόκειται για ανθρώπους που είχαν βρεθεί στη Μύκονο προκάλεσε σάλο και την… άμεση αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε επικοινωνία των ελληνικών αρχών και τις κυπριακές αποδείχθηκε ότι τα κρούσματα είχαν βγει 19 εξαιτίας λάθους των Κυπρίων, καθώς τα δείγματά τους μολύνθηκαν (!) κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους!

Έτσι, αντί για 19, το κρούσμα (για την ώρα) είναι ένα και αυτό ακόμα δεν είναι καν σίγουρο αν είναι άτομο που είχε επισκεφτεί τη Μύκονο!

Τα επαναληπτικά τεστ 

Πως κατάλαβαν οι Κύπριοι ότι τα κρούσματα από το εξωτερικό, που εντοπίστηκαν στις 24 Αυγούστου σε τρεις πτήσεις που έφτασαν την ίδια μέρα στο αεροδρόμιο της Πάφου, δεν ήταν τόσα όσα νόμιζαν; Έγιναν επαναληπτικές εξετάσεις.

Πέρα από την αντίδραση της ΓΓΠΠ και η Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης ζήτησε από τις αρχές να κάνουν επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση για τα δείγματα 27 εκ των 30 ατόμων. Από αυτά, όπως προαναφέραμε, μόνο το ένα εντοπίστηκε θετικό στον ιό. Αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης για τα άλλα τρία άτομα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από την έρευνα που έκανε η έφορος Κλινικών Εργαστηρίων, φαίνεται ότι υπήρξε επιμόλυνση κατά την επεξεργασία των συγκεκριμένων δειγμάτων στο συμβεβλημένο Κλινικό Εργαστήριο (!) και το θέμα διερευνάται για λήψη τελικών αποφάσεων.

Τα άτομα που βρέθηκαν αρνητικά στον ιό στην επαναληπτική εξέταση, υποβάλλονται εκ νέου σήμερα σε εργαστηριακή εξέταση. Όσα άτομα έχουν και τη 2η φορά αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς και οι στενές επαφές τους, θα αποδεσμευτούν από το πρωτόκολλο της υποχρεωτικής καραντίνας με οδηγίες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Για το θετικό στον ιό άτομο και τις στενές του επαφές του εξακολουθεί να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, σε ανακοίνωσή του, ζητά συγγνώμη από τους ταξιδιώτες που «κρίθηκαν» από λάθος θετικοί για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δύο τροχαία με διαφορά λίγων λεπτών στα Χανιά – Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα χωρίς σοβαρά τραύματα
15 Μαρτίου, 2025
Λουκίδης για την αφρικανική σκόνη: Είναι ένα φαινόμενο με διαβαθμίσεις – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
15 Μαρτίου, 2025
Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
15 Μαρτίου, 2025
Μάχη με τις φλόγες στην Καστοριά – Πολλαπλά τα μέτωπα
15 Μαρτίου, 2025
Δούκας: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απονομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά»
15 Μαρτίου, 2025
Νεκρός ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να κλαδέψει δέντρο στα Χανία
15 Μαρτίου, 2025
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς του 21χρονου γερμανού τουρίστα, που εντοπίστηκε νεκρός στην Κρήτη
15 Μαρτίου, 2025
Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι πιστοί στην τελευταία του κατοικία τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμο
15 Μαρτίου, 2025
Πρώην παίκτης ριάλιτι ο άνδρας που παρίστανε αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας
15 Μαρτίου, 2025
Τι ήταν το νεφελώδες «τείχος» που «σκέπασε» τα νότια προάστια της Αθήνας – Ποια η διαφορά με την «κανονική» ομίχλη
15 Μαρτίου, 2025