Κορονοϊός – Lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων – Ποια μέτρα εξετάζονται

Την Τετάρτη συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι για την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που είναι ακόμη σε ισχύ.

Ποια μέτρα χαλάρωσης εξετάζονται…

Αν και η εικόνα στους δρόμους δεν το επιβεβαιώνει, η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας υπάρχει ακόμα και ισχύει από τις 00:30 μέχρι και τις 5:30. Κάτι ωστόσο που αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί η Αριστοτελείο Πελώνη, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Open.

«Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί τελείως η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά να μειωθεί.

Το πιθανότερο είναι να πάει από τις 00:30 που είναι τώρα στη 1:30, δίνοντας έτσι ακόμα μία ώρα λειτουργίας στις επιχειρήσεις εστίασης.

Δεξιώσεις γάμων, μουσική στην εστίαση

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοινώσεις, πάντως, αναμένονται και για τη μουσική στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και τα beach bar. Επίσης, είναι πιθανό να ληφθούν αποφάσεις για τα φροντιστήρια, που παραμένουν κλειστά.

Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ αν διατηρηθεί αυτή η επιδημιολογική εικόνα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μπαρ πριν από τις 30 του μηνός.