Lockdown: «Κλείδωσε» και η νέα παράτασή του

Όλο και απομακρύνεται η ημερομηνία της άρσης του lockdown με βάση όλες τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και όλες τις εκτιμήσεις και εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Το σενάριο πλέον φέρνει πιο κοντά το άνοιγμα 14 ή 21 Δεκεμβρίου και έτσι σε κάθε περίπτωση και ό,τι και να γίνει, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά.

Στην πιο κρίσιμη εβδομάδα μπαίνουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι με το βλέμμα τους στραμμένο στις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όλοι ετοιμάζονται για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο σπίτι, αυστηρά οικογενειακά και για ένα μικρό και στοχευμένο διάλειμμα στην καραντίνα.

Γιατροί και νοσηλευτές αγωνιούν μπροστά σε ένα άνοιγμα όταν οι ΜΕΘ και οι κλινικές covid έχουν κυριολεκτικά φρακάρει. 7 Δεκεμβρίου είναι νωρίς λένε τώρα τα μέλη της επιτροπής των ειδικών που συμβουλεύουν την κυβέρνηση και όλα δείχνουν ότι η σταδιακή επαναφορά σε μια σχετική κανονικότητα θα αρχίσει από τις 14 Δεκεμβρίου με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, την ώρα όμως που γίνονται και εισηγήσεις η παράταση του απαγορευτικού να φτάσει μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου για να αρχίσει τότε ένα μικρό διάλλειμα 15 έως 20 ημερών για να κινηθεί η αγορά.

-Ad-