Κορονοϊός – Λοιμωξιολόγος Σύψας: «Μας περιμένει καταστροφή»

Στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, ο οποίος τόνισε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντική είναι η παραμονή μας στο σπίτι για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Δεν μας εφησυχάζουν τα χαμηλά νούμερα, γιατί ξέρουμε ότι τις επόμενες μέρες η επιδημία θα ανέβει και θα δείξει τα “δόντια” της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας και πρόσθεσε ότι πρέπει «να είμαστε έτοιμοι και να είμαστε σπίτια μας».

Στάθηκε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων απομόνωσης για τις επόμενες 15 μέρες. «Να τηρήσουμε τα μέτρα με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι. Όσο καθυστερούμε τον ιό τόσο μικρότερο θα είναι το χτύπημα που θα έχουμε», ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Να δείξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμόρφωση. Να βγαίνουμε από το σπίτι μας μόνο για σημαντικούς λόγους. Να κρυφτούμε από τον ιό. Να μη μας βρει, για να περάσουμε τον Απρίλιο με όσο το δυνατό λιγότερες ζημιές».

«Έχουμε νέο ιό, δεν έχουμε αντισώματα, δεν έχουμε φάρμακα και εμβόλια. Το μόνο όπλο μας είναι η καραντίνα. Είναι το τελευταίο χαρτί, να το παίξουμε καλά και να το χρησιμοποιήσουμε σωστά αλλιώς μας περιμένει καταστροφή», επεσήμανε ο Νίκος Σύψας.

Όσο για τις νεότερες ηλικίες, ο καθηγητής τόνισε ότι «στην Ιταλία το 10% των διασωληνομένων είναι 20-40 ετών. Κανείς δεν είναι προστατευμένος. Ο κορονοϊός είναι αμείλικτος και είμαστε όλοι ευάλωτοι».

«Παίζει ρόλο η υγρασία και η θερμοκρασία. Να μην περιμένουμε, όμως, από τον καιρό να μας σώσει, αλλά από τον εαυτό μας» ανέφερε ο κ. Σύψας και κατέληξε στο ότι «αν βασιστούμε στο παράδειγμα της Κίνας και τηρήσουμε τα αυστηρά μέτρα, η καθοδική καμπύλη του ιού στη χώρα μας θα αρχίσει σε περίπου 8 εβδομάδες».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025