Κορονοϊός: Μαρτυρίες 49 Ελλήνων που επαναπατρίστηκαν από τη Ρώμη (video)

Πτήση από Ιταλία προσγειώθηκε στο “Ελ. Βενιζέλος” που μετέφερε 49 Έλληνες, οι οποίοι έζησαν δραματικές στιγμές στη γείτονα χώρα. Το αεροσκάφος της Aegean προσγειώθηκε λίγο μετά τις 17.00 στην Αθήνα.

Οι περισσότεροι είναι φοιτητές που κατάφεραν να επιστρέψουν σπίτια τους λίγο πριν από τις γιορτές του Πάσχα. Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία υπεβλήθησαν σε τεστ ώστε να διαπιστωθεί αν είναι θετικοί στον ιό. Αν βρεθούν θετικοί θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο όπου θα μείνουν σε καραντίνα.

Επιβάτες μίλησαν στην κάμερα του Alpha για την περιπέτεια του επαναπατρισμού. “Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο στον σταθμό της Νάπολης… Ήθελα να φύγω πολύ πιο νωρίς, ήμουν 1,5 μήνα αποκλεισμένη. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα απ’ ό,τι βλέπετε στην τηλεόραση. Πάρα πολύ έλεγχοι, δεν μπορεί να βγεις από το σπίτι, περπάτημα με τίποτα. Θερμομέτρηση και στα σουπερμάρκετ, η αστυνομία ελέγχει ακόμη και τις τσάντες από τα σουπερμάρκετ” ανέφερε μία επιβάτιδα.

“Είχα εισιτήριο για τις 16 Μαρτίου. Στις 12 βγήκε η απαγόρευση. Πηγαινοέρχομαι για δουλειές οπότε εγκλωβίστηκα εκεί” είπε ένας επιβάτης. “Όταν άρχισαν τα μέτρα το ζήτησα να γυρίσω αλλά δεν μπόρεσα. Είχε ήδη φύγει η πρώτη ομάδα” είπε μία γυναίκα.