Κορονοϊός: Μαρτυρίες γιατρών που σοκάρουν – Ασθενείς 30 και 40 ετών σε σοβαρή κατάσταση

O νέος κορονοϊός μπορεί να πλήξει σοβαρά την υγεία όχι μόνο των μεγαλύτερων σε ηλικία, αλλά και των νέων ανθρώπων, σύμφωνα με μαρτυρίες γιατρών.

Αυτό προκύπτει από μαρτυρίες των πιο κατάλληλων ανθρώπων για να επιβεβαιωθεί αυτός ο ισχυρισμός: των γιατρών που κουράρουν τους ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, ένας αναισθησιολόγος σε αγγλικό νοσοκομείο, μίλησε ανώνυμα στο Sky News και είπε τα ακόλουθα:

“Είναι δύσκολο να βρω από να ξεκινήσω να σας περιγράφω αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή. Ίσως το πιο βασικό είναι ότι καταρτίζονται σχέδια για το τι θα κάνουμε όταν εξαντληθούν τα αποθέματα ιατρικού οξυγόνου. Το οξυγόνο στα νοσοκομεία διοχετεύεται μέσω σωληνώσεων στους τοίχους, οπότε όταν διακόπτεται η παροχή, είναι σαν να ανοίγετε μια βρύση και να διαπιστώνετε ότι δεν τρέχει νερό.

Δεν συμβαίνει κατά κανόνα. Δεν είχε συμβεί ποτέ. Μέχρι που συνέβη στην Ιταλία. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες το νοσοκομείο μου ήταν ήσυχο, με πολλούς ασθενείς να αποφεύγουν να προσέλθουν. Τώρα έρχονται και μάλιστα γρήγορα. Έχουμε πάνω από 50 περιστατικά από το Σαββατοκύριακο και η Εντατική μας Μονάδα είναι σχεδόν πλήρης από ασθενείς με κορονοϊό σε μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής.

(…)

Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι πολύ ηλικιωμένοι που υποθέτουμε “θα πέθαιναν σύντομα ούτως ή άλλως” αρρωσταίνουν βαριά με κορονοϊό. Έχω φροντίσει προσωπικά περισσότερους από έναν ασθενείς που είναι κοντά 60 χρόνων με λίγα ή καθόλου υποκείμενα νοσήματα και που ασκούνται τακτικά.

Δεν είναι οι παππούδες σας. Είναι ο συνάδελφός σας, το αφεντικό σας, ο φίλος σας στο γυμναστήριο που κάνετε μαζί Pilates. Είναι άνθρωποι σε παραγωγική ηλικία που είναι σε γενικά καλή υγεία.

Θέλω να ξέρετε ότι και οι νέοι άνθρωποι μπορούν να νοσήσουν βαριά και να πεθάνουν από COVID-19. Ένας συνάδελφος μου φροντίζει επί του παρόντος αρκετούς ασθενείς κάτω από την ηλικία των 40 ετών, που όλοι τους είναι σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.
Γνωρίζουμε από άλλες χώρες ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους νεότερους ασθενείς θα επιβιώσουν. Αλλά θα χρειαστούν πολλές μέρες νοσηλείας για να ανακάμψουν. Ο αντίκτυπος μιας ξαφνικής εισροής ασθενών με κορονοϊό επηρεάζει όλα τα μέρη του συστήματος υγείας.
(…)
Ο φόβος μεταξύ των συναδέλφων μου είναι ότι, χωρίς εθνική προσπάθεια για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, πολλοί άνθρωποι θα νοσήσουν ταυτόχρονα με COVID-19 και οι περιορισμένοι πόροι μας θα εξαντληθούν γρήγορα.

Αυτοί οι ασθενείς ηλικίας 30 έως 60 ετών, οι οποίοι με τη σωστή φροντίδα είναι ικανοί να επιβιώσουν, θα μείνουν αβοήθητοι από ένα σύστημα υγείας που δεν θα μπορεί να τους φιλοξενήσει.
Και δεν λογαριάζω καν ασθενείς όλων των ηλικιών με άλλες ιατρικές ανάγκες, των οποίων η φροντίδα έχει τεθεί σε αναμονή, για να βρούμε λύσεις για τον κορονοϊό. Καταφεύγουμε σε επείγουσες εναλλακτικές λύσεις για τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και για χειρουργικές επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σπασμένα άκρα, που μπορούν να περιμένουν αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε. Μετατρέπουμε τα χειρουργεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας και τους χειρουργούς ως γιατρούς εντατικής θεραπείας.

Να θυμάστε ότι η ποιότητα της φροντίδας που παρέχουμε σε όλους, έχουν δεν έχουν κορονοϊό, θα επηρεαστεί άμεσα από τον αριθμό των ατόμων που αρρωσταίνουν ταυτόχρονα. Δεν ανησυχώ μόνο για τους πολύ αδύναμους και τους ηλικιωμένους, ανησυχώ και για τους ελαφρώς μεγαλύτερους, αλλά σε καλή υγεία ανθρώπους που θα μπορούσαν να βελτιωθούν, αλλά μόνο αν λάβουν τη σωστή φροντίδα”.

Πηγή: https://news.sky.com

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025