Κορονοϊός: Μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Όπως κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έτσι και σήμερα, 13.10.2020, οι κ.κ. Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης ενημερώνουν ζωντανά από το υπουργείο Υγείας για το πώς κινείται ο κορονοϊός.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία για την πανδημία, με ειδική αναφορά στο Ισραήλ, το οποίο μπήκε και επίσημα σε δεύτερο lockdown.

Για την Ελλάδα αναφέρθηκε στον αριθμό των διασωληνωμένων στην χώρα, αλλά και στον φάκελο… Αττική, καθώς η πολυπληθέστερη Περιφέρεια της χώρας καταγράφει εδώ και εβδομάδες περίπου τα μισά ημερήσια κρούσματα.

Η εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των μέτρων σε ένα χωριό είναι πιο δυναμική συγκριτικά με μια πόλη, τόνισε ακόμη ο καθηγητής, συνιστώντας μεγάλη προσοχή και τήρηση των μέτρων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο Χαρδαλιάς και οι αλλαγές

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο απόλυτος στόχος, από την αρχή της πανδημίας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην λειτουργία του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που προαναφέραμε και στον οποίο προβλέπονται τέσσερα επίπεδα επιδημιολογικών δεδομένων και κανόνων.

Ο ίδιος, πάντως, ανέφερε πως υπάρχουν οι εξής τροποποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο:

Πρώτον, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, η μάσκα είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας.