Κορονοϊός: Μερικό lockdown μέχρι το τέλος Νοεμβρίου στη Γερμανία

Για μερικό lockdown στη χώρα προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού κατέληξε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από συμφωνία με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων.

Αυτό σημαίνει ότι από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του μηνός τα εστιατόρια και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα μένουν σε πρώτη φάση ανοιχτοί.

Το κόστος στην οικονομία για του -έστω μίνι lockdown- υπολογίζεται σε 7-10 δισ. ευρώ.

Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει τη μερική τουριστική προειδοποίηση για την Τουρκία, σε όλη τη χώρα, από την 9η Νοεμβρίου.

Γαλλία: Η κυβέρνηση εξετάζει lockdown ενός μήνα

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή lockdown διάρκειας ενός μηνός για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, με το γενικό απαγορευτικό να ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ανέφερε αργά χθες το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα απόψε το βράδυ, τόνισε νωρίτερα το γραφείο του, αφού ο Γάλλος ηγέτης είχε σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία.

Το Ελιζέ δεν διευκρίνισε αν Μακρόν θα ανακοινώσει στο διάγγελμά του ένα τέτοιο μέτρο.

Το BFM πρόσθεσε ότι το υπό εξέταση lockdown θα είναι «πιο ευέλικτο» από τους αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία που επιβλήθηκαν στη Γαλλία τον Μάρτιο.

Ιταλία: Ανησυχία από τη μεγάλη αύξηση των νεκρών

Μεγάλη αύξηση παρουσίασε την Τρίτη (27/10) ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία. Έχασαν την ζωή τους 221 άνθρωποι και καταγράφηκαν 21.994 κρούσματα.

Συνολικά, έγιναν 174.000 διαγνωστικά τεστ. Χθες, τα περιστατικά ήταν 17.012 και οι νεκροί 141. Σε ό,τι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, η Λομβαρδία αγγίζει, σήμερα, τα 5.035 κρούσματα, η Καμπανία τα 2.761 ενώ στο Πεδεμόντιο με πρωτεύουσα το Τορίνο διαγνώσθηκαν 2.468 θετικοί στον ιό, και στο Λάτιο -με κύρια πόλη την Ρώμη- 1.933.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας έχουν εισαχθεί 1.411 ασθενείς (127 περισσότεροι από χθες), 13.955 έχουν εισαχθεί στους νοσοκομειακούς θαλάμους (958 επιπλέον σε σχέση με την χθεσινή ημέρα). Στο μεταξύ, τα συνδικάτα των Ιταλών γιατρών, καταγγέλλουν ότι, στη φάση αυτή, τα νοσοκομεία της χώρας χρειάζονται άλλους 4.000 γιατρούς, κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και ειδικούς λοιμωδών νόσων. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι ΜΕΘ δεν λειτουργούν μόνες τους, χρειάζονται εξειδικευμένους επαγγελματίες», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί γιατροί.

-Ad-