Κορονοϊός: Μια ανάσα από το «σχέδιο 3» – Τι προβλέπει για κυκλοφορία, νοσοκομεία, ΕΛ.ΑΣ.

Στην τελική ευθεία, όπως προβλέπεται στη φάση Γ’, για τη μεγάλη μάχη της επιθετικής αναχαίτισης του νέου κορονοϊού έχει μπει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό η χώρα βρίσκεται -σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», μόλις μια ανάσα από τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία, τα νοσοκομεία προετοιμάζονται πυρετωδώς για το κύμα ασθενών, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περίπτωση που οι συνθήκες το επιβάλουν.

Ηδη από αύριο επεκτείνεται το μέτρο αναστολής λειτουργίας σε όλα τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συναλλαγές με το κοινό.

Ειδικότερα και όπως διευκρίνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη από τη γενική απαγόρευση λειτουργίας εξαιρούνται τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα τροφοδοσίας, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων, καθώς και οι τράπεζες. Επίσης ανοιχτά παραμένουν τα μινιμάρκετ και τα ψιλικά οι φούρνοι τα κρεοπωλεία, τα μαναβικά, οι αποθήκες χαρτικών και απορρυπαντικών, καθώς επίσης και οι υπηρεσίες take away και delivery σε καφέ και εστιατόρια. Εντούτοις επιβάλλονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας των πολιτών και εργαζομένων κατά τις συναλλαγές.