Κορονοϊός: Μπροστά σε βροχή αναβολών από νεοσύλλεκτους

Το ενδεχόμενο λόγω της πανδημικής κρίσης στην επόμενη ΕΣΣΟ αυτή του Ιουνίου να επιλέξουν να καταταγούν στον Στρατό πολύ λίγοι νέοι προβληματίζει έντονα το υπουργείο Αμυνας.

Μπορεί δηλαδή κάποιοι νέοι να αποφύγουν να ντυθούν στο χακί το καλοκαίρι για να βρίσκονται μακριά από τον συνωστισμό και συγχρωτισμό των στρατοπέδων. Τον προβληματισμό του για μια περιορισμένη προσέλευση εξέφρασε χθες δημοσίως ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας μελετά την παραπάνω σοβαρή πιθανότητα και επεξεργάζεται σχέδια για να αντιμετωπιστεί. Από τη στιγμή που θα προκύψει τις επόμενες εβδομάδες ένα τέτοιο πρόβλημα μειωμένης προσέλευσης για κατάταξη το βασικό σενάριο είναι να λυθεί εσωτερικά με κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

Σήμερα η θητεία στον Στρατό Ξηράς είναι εννιά μήνες και οι φαντάροι κατατάσσονται απευθείας σε μονάδες στα σύνορα. Μετά το εξάμηνο έχουν το δικαίωμα να μετατεθούν σε αστικά κέντρα. Συνεπώς μία λύση θα ήταν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με στοχευμένες μεταθέσεις στις περιοχές όπου παρατηρείται πρόβλημα.

Πληροφορίες: ΤΑ ΝΕΑ