Κορονοϊός: Νέα καραντίνα στην δομή στο Κρανίδι

Τα υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχωρούν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε συνολικά 125 δείγματα από διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, ενώ στη δομή μετέβη και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Σημειώνεται επίσης, ότι θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η είσοδος στους εργαζόμενους της δομής, σε αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ του newsit.gr από τις 19/05/2020, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την χαλάρωση των μέτρων προστασίας που είχαν επιβληθεί κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι, ύστερα από τα 150 θετικά κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στις 21 Απριλίου.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Γεωργόπουλος μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης ανέφερε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την πρώτη κιόλας στιγμή εντοπισμού των κρουσμάτων και είχαν παραταθεί μέχρι τις 21 Μαΐου, είχαν σταματήσει να εφαρμόζονται από τις 14 Μαΐου, με αποτέλεσμα να επικρατεί ανησυχία.

-Ad-