Κορονοϊός: Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Πέτσας

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση ώστε να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Kατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα συζητήθηκε η πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία, ειδικά, τώρα, που αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το μέτρο καθίσταται υποχρεωτικό από αύριο.

Αναλυτικά, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο (σ.σ. Τρίτη, 4 Αυγούστου) και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020.«Η συμμόρφωση είναι κρίσιμη προκειμένου να μη ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων» τόνισε ο κ. Πέτσας.
  • Παρατείνεται μέχρι 18 Αυγούστου η απόφαση με βάση την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως το τριήμερο του 15 Αυγούστου είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Η τηλεδιάσκεψη αυτή θα γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, για όλο τον Αύγουστο.