Κορονοϊός: Νέα μέτρα ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου είναι εκείνο που ανησυχεί περισσότερο ειδικούς και κυβέρνηση, καθώς μέσα σε αυτό κορυφώνονται και οι καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων.

Ως εκ τούτου, εκτός από τα ήδη ισχύοντα μέτρα, τα οποία αφορούν στο περιορισμένο ωράριο των καταστημάτων εστίασης, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν κι άλλα αυστηρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα, νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατό όριο πχ για μια παρέα.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι υποχρεωτική από την στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του και να χρησιμοποιείται παντού. «Θα έπρεπε να έχουμε γενικευμένη χρήση μάσκας υποχρεωτική παντού», είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια, με δηλώσεις της στον ΘΕΜΑ 104,6 επεσήμανε την αναγκαιότητα νέων αυστηρότερων μέτρων λέγοντας ότι «Είμαστε σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φτάσουν τα κρούσματα στην εντατική για να πάρουμε μέτρα. Έχουμε ξεπεράσει το 1 στο δείκτη μετάδοσης». Σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, αν δεν πάρουμε μέτρα, μπορεί να φτάσουμε και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα. «Είναι κινούμενη και μυστική βόμβα, για αυτό χρειάζονται τα μέτρα ατομικής προστασίας», πρόσθεσε.

-Ad-