Κορονοϊός: Νέος συναγερμός – Μέτρα τύπου Αττικής

Νέα μέτρα τύπου Αττικής αναμένεται να ανακοινωθούν για την Αχαΐα όπου έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση είχε επισημάνει την ετοιμότητά της στην ανακοίνωση νέων μέτρων σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση.

Συνολικά τρεις γιατροί έχουν βρεθεί διαπιστωθεί θετικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες, στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας δύο και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας ένας ειδικευόμενος. Σύμφωνα με το thebest.gr σήμερα έγινε απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας και ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ δείγματα για τη διενέργεια τεστ από όλους τους εργαζόμενους. Τα αποτελέσματα αναμένονται το βράδυ της Δευτέρας. Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί κανονικά.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής μάλιστα διατύπωσε το αίτημα να κλείσει το Κέντρο Υγείας μέχρις ότου διενεργηθούν τα τεστ στο προσωπικό και βγουν τα αποτελέσματα. Ωστόσο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει στο thebest.gr πως δεν προβλέπεται το κλείσιμο του Κέντρου και πως το προσωπικό εργάζεται με τα απαραίτητα μέτρα.

Την ίδια ώρα 8 είναι οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ως προς τον Άγιο Ανδρέα έχει γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του ειδικευόμενου γιατρού του νοσοκομείου που βγήκε θετικός στον κορονοϊό.

Στην Αχαΐα το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει την ανάγκη να τηρούν όλοι τα μέτρα ώστε να μην επεκταθεί περαιτέρω ο ιός.

-Ad-