Κορονοϊός: Ο κίνδυνος με τη μάσκα – Τι είπε ο Τσιόδρας (video)

Τοποθέτηση στο ζήτημα της χρήσης μάσκας έκανε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στα νέα δεδομένα, ειδικά από τις ΗΠΑ.

Στο θέμα που έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα, αλλά και όλο τον κόσμο, για τη χρήση μάσκας αναφέρθηκε πάλι ο Σωτήρης Τσιόδρας, ειδικά μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπου πλέον συνιστούν τη χρήση αυτοσχέδιας μάσκας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι αυτή η χρήση της αυτοσχέδιας μάσκας, δηλαδή ένα κασκόλ ή ένα μαντήλι είναι στις ΗΠΑ μόνο για κλειστούς χώρους, δηλαδή για σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, όπου υπάρχει αρκετός κόσμος μαζί.

«Δεν συνιστούν χειρουργικές μάσκες. Μιλάνε για μαντήλια, κασκόλ και αυτοσχέδιες μάσκες», ανέφερε.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας, αν και είπε ότι δεν αποκλείεται και οι Ευρωπαίοι τις επόμενες μέρες να τονίσουν την ανάγκη χρήσης μάσκας, υπογράμμισε ότι θέλει προσοχή.

«Το 40-90% σωματιδίων παγιδεύονται στο ύφασμα. Μετά βγάζω το μαντήλι με απρόσεκτες κινήσεις. Οι αυτοσχέδιες μάσκες ενώ προστατεύουν τους υγιείς, μπορεί να κάνουν πρόβλημα από την αντίθετη πλευρά. Να φοράς τέτοιο κάλυμα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούμε τους κανόνες», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα «σε κλειστούς μπορεί να δούμε σύσταση τις επόμενες μέρες, αλλά πρέπει να ξέρουμε το πλαίσιο».