Κορονοϊός: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε συγγνώμη από τους Έλληνες

Οι νεκροί λόγω κορονοϊού έφτασαν τους 121 στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Για αυτό το λόγο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει «συγγνώμη» από τους Έλληνες πολίτες για τις δυσάρεστες ειδήσεις που καθημερινά μεταφέρει.

Όπως είπε, θα πρέπει να ξεπεράσουμε όλοι μαζί την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία στη χώρα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, προκειμένου να επιστρέψει το χαμόγελο σε όλους μας.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσιόδρας αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει και για την επιτυχία της στρατηγικής που ακολουθείται απέναντι στη νόσο. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν μπορούν εκ των προτέρων να είναι βέβαιοι αναφορικά με την πρόοδο των κρουσμάτων και την επιτυχία της εκάστοτε στρατηγικής και, υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι δυνατόν να δοθούν όλες οι αναγκαίες πληροφορίες που ζητάει κάθε φορά να μάθει ο κόσμος.

Επιπρόσθετα, ο λοιμωξιολόγος, επεσήμανε πως «οι ζωές που κερδίσαμε δεν φαίνονται και ο τρόπος που τα έχουμε καταφέρει μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω». Αναφερόμενος στην απώλεια του 35χρονου που δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε «ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου δεν κατανοείται και δεν χωνεύεται».