Κορονοϊός: Ο θάνατος της ανήλικης που «πάγωσε» την Ελλάδα

Ο θάνατος 14χρονης στα επείγοντα ιατρεία του νοσοκομείου Λαμίας μπήκε στο «στόχαστρο» ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Η 14χρονη, η οποία νόσησε από κορωνοϊό στις 29 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε με έντονα συμπτώματα το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το κορίτσι λάμβανε φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι και δεν είχε εμβολιαστεί.

«Δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, είχε βρεθεί και θετικό στον κορωνοϊό και νοσούσε, σε καλή όμως γενική κατάσταση από ό,τι έχω ενημερωθεί, περίπου μία εβδομάδα στο σπίτι του» σημείωσε ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου.

«Σοβαρή επιπλοκή»

Οι επιπλοκές του κορονοϊού προκάλεσαν ανακοπή καρδιάς στη 14χρονη με τους ιατρούς του νοσοκομείου Λαμίας να μην καταφέρνουν τελικά να την κρατήσουν στη ζωή.

«Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.» ανέφερε η ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας.

Οι συνθήκες του θανάτου θα ερευνηθούν από ανώτατο ιατρό ο οποίος υπηρετεί σε άλλο νοσοκομείο. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, ο οποίος θα ασχοληθεί με την υπόθεση όταν λάβει τον πλήρη ιατρικό φάκελο.

«Υπάρχουν οι περιπτώσεις παιδιών που μπορούν να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές όπως για παράδειγμα αυτή που συνέβη σήμερα στο 14χρονο κορίτσι, κατά συνέπεια, νομίζω ότι θα πρέπει αυτό που κατά καιρούς έχουμε πει, η τήρηση όλων των μέτρων» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργίου.

Τι είπε ο πατέρας και η θεία της 14χρονης

Το γεγονός πως τόσο η 14χρονη που πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στη Λαμία όσο και οι γονείς της δεν ήταν εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού επιβεβαίωσε η θεία της άτυχης κοπέλας

Με δηλώσεις της στο DEBATER, η θεία της ανήλικης αναφέρει πως «το παιδί δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Ούτε οι γονείς ήταν εμβολιασμένοι. Δεν σημαίνει ότι ήταν και αρνητές».

«Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν είμαστε σε κατάσταση να μιλήσουμε. Το κοριτσάκι μου έφυγε τόσο άδικα. Όλα έγιναν ξαφνικά…», δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο DEBATER ο πατέρας της 14χρονης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αναμένεται η νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της 14χρονης, ενώ όπως λέει «πιστεύω ότι καθυστέρησαν να δουν το παιδί μου».