Κορονοϊός: Οι καμπύλες των κρουσμάτων σε 126 χώρες – Δείτε γραφήματα

Όλοι οι ειδικοί σε όλες τις χώρες του κόσμου που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό συνεχώς τονίζουν το πόσο σημαντική είναι η καμπύλη των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορονοϊού να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Οι New York Times επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν, λοιπόν, τις καμπύλες των κρουσμάτων σε συνολικά 126 χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – με στοιχεία που καταγράφηκαν έως τις 3 Απριλίου.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «οι καμπύλες διαφέρουν από χώρα σε χώρα με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων σε ορισμένα κράτη να μειώνεται».

«Για παράδειγμα η Ιταλία στην οποία (σ.σ. με βάση τα στοιχεία μέχρι τις 3 Απριλίου) ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαινόταν να σταθεροποιείται πιθανότατα λόγω των αυστηρών προσπαθειών για lockdown. Αλλά ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται και οι ειδικοί της υγείςα λένε ότι η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση της κρίσης».

Για την Κίνα ο συντάκτης του άρθρου καταγράφει την μείωση στους αριθμούς τόσο των νεών κρουσμάτων όσο και των θυμάτων «αλλά είναι πιθανό η χώρα να υποβαθμίζει τα σύνολά της».

Στις ΗΠΑ «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται με γρήρορους ρυθμούς καθώς ορισμένες πολιτείες εξακολουθούν να αρνούνται να επιβάλουν πιο αυστηρά μέτρα».

ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιράν και Βρετανία αποτελούν μια ομάδα χωρών στις οποίες την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν καθημερινά περισσότερα από 2.000 κρούσματα «και οι περισσότερες χώρες εξ αυτών δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Για τις υπόλοιπες 119 χώρες οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι καταγράφουν σαφώς λιγότερα νέα κρούσματα «αν και οι περισσότερες είναι ακόμα μακριά από το να “ισιώσουν” την καμπύλη».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στον Παναμά: Κοριτσάκι νεκρό – Είκοσι διασωθέντες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Η ώρα της αλήθειας στην κάλπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025