Κορονοϊός: «Οι κάτοικοι Καστοριάς δέχονται μπούλινγκ όταν πάνε σε άλλα νοσοκομεία»

Ο δήμαρχος Καστοριάς τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί κινήσεις για τη στελέχωση του νοσοκομείο, ωστόσο την ίδια στιγμή αποδυναμώνονται τα κέντρα υγείας της περιοχής.

«Είχαμε ένα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το περασμένο Σάββατο και έγιναν κάποιες νέες κινήσεις με τη στελέχωση του νοσοκομείου. Η στελέχωση αυτή είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τα γύρω νοσοκομεία και κέντρα υγείας, όμως εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υποστελεχωθούν αυτά. Το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη πίεση και ένα κέντρο υγείας θα βοηθούσε πάρα πολύ», τόνισε στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 47 κρούσματα και η καμπύλη είναι αυξητική. Η πρόβλεψη μας είπαν ότι θα επανεξετασθεί την εβδομάδα αυτή. Δεν ξέρουμε πού οφείλεται η έξαρση, όλοι εικασίες κάνουμε. Το θέμα είναι ότι ξεκίνησε η διασπορά μέσα από το νοσηλευτικό προσωπικό, οπότε ήταν επιθετική και ραγδαία και πάνω θα ήθελα να πω ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στην καθυστέρηση των αποτελεσμάτων των τεστ. Έρχονται οι απαντήσεις μετά από 2-3 μέρες και δεν έρχονται για όλα. Δεν υπάρχει δηλαδή δυνατότητα ιχνηλάτησης και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Παράλληλα, ο κ. Κορεντσίδης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχουν οι κάτοικοι της Καστοριάς: «Δεχόμαστε ένας είδος μπούλινγκ. Άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε άλλα νοσοκομεία τους ζητάνε το τεστ, για να τους δεχθούν. Είναι θέματα που θέλουν ειδικό χειρισμό και λεπτό. Γι αυτό λέμε ότι δεν θα πρέπει να υποστελεχωθούν τα ιατρικά κέντρα των γύρω περιοχών, για να δέχονται νοσηλεία άλλες περιπτώσεις. Οι έγκυες εξυπηρετούνται στο νοσοκομείο των Γρεβενών».

-Ad-