Συντάξεις: Χιλιάδες έξτρα ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη

Κορονοϊός: Οριστικό – Αυτά τα επιδόματα παίρνουν παράταση

Έως τις 31 Μαΐου παρατείνεται η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) και του Επιδόματος Στέγασης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας με στόχο τη διευκόλυνση των δικαιούχων καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, παρατείνονται για ένα μήνα οι εγκριτικές αποφάσεις του Επιδόματος Στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος η ισχύς των οποίων έληγαν τον Απρίλιο και παρατάθηκαν για ένα μήνα, ενώ για δύο μήνες παρατείνονται οι εγκριτικές αποφάσεις των ανωτέρω προγραμμάτων η ισχύς των οποίων λήγει τον Μάϊο.

Προ ημερών, είχε δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει την έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση η οποία θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους.

Ειδικότερα, η εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος εφόσον ήταν σε ισχύ κατά την 31η Μαρτίου 2020 εγκριτική απόφαση χορήγησης και εφόσον το πολυπρόσωπο νοικοκυριό περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ανήλικο μέλος, ενώ προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος και κατά 50 ευρώ για κάθε επόμενο ανήλικο μέλος.

Η προσαύξηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ευρώ, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού και θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι ανωτέρω εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Τονίζεται ότι η προσαύξηση καταβάλλεται άπαξ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
8 Απριλίου, 2025
Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρωγός στα αιτήματα των φορέων της Σαντορίνης
7 Απριλίου, 2025
Παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
7 Απριλίου, 2025
Επιμένει η ψυχρή εισβολή: Η Τρίτη και η Τετάρτη οι πιο κρύες ημέρες – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Πέμπτη
7 Απριλίου, 2025
Δημοσκόπηση GPO: Στην πρόθεση ψήφου πρώτη η ΝΔ με 23,3% – Στο 13,4% η Πλεύση Ελευθερίας τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,8%
7 Απριλίου, 2025
Μεγάλη φωτιά σε κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στο Παρίσι – Πυκνός καπνός πάνω από την πόλη
7 Απριλίου, 2025
Σχέδιο της Κομισιόν για δασμούς 25% σε εμπορεύματα των ΗΠΑ – Ποια προϊόντα αφορούν
7 Απριλίου, 2025
M. Kαρυστιανού: «Ό,τι ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα ανακαλείται»
7 Απριλίου, 2025
Έρευνα του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων για δωροδοκίες στην ιατροδικαστική Θεσσαλονίκης- Προσαγωγές και συλλήψεις
7 Απριλίου, 2025
Μέχρι και -6 βαθμούς Κέλσιου θα δείξει το θερμόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα – Πάσχα με άρωμα καλοκαιριού
7 Απριλίου, 2025