Κορονοϊός – Alert: Τι πρέπει να κάνουν όσοι έφυγαν χθές από την Αθήνα

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» για την πανδημία του κορονοϊού και το γενικό lockdown σε όλη τη χώρα έως τις 30 Νοεμβρίου…

«Ο περιορισμός δεν είναι πολιτικό μέτρο, αλλά ιατρικό. Δεν υπάρχει καμία χώρα, που να στάθηκε απέναντι στην πανδημία χωρίς περιοριστικά μέτρα και να μην ηττήθηκε οικτρά και να μην πόνεσε πολύ» είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημειώνοντας: «Ανησυχούμε βαθιά, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Alert για όσους έφυγαν χθες από την Αθήνα…

Μεταξύ άλλων, είπε ότι όσοι έφυγαν χθες από την Αθήνα πρέπει να απομονωθούν, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, τόνισε ότι «Οι τρεις εβδομάδες είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο».

Όταν ρωτήθηκε «Υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει και νέο μίνι lockdown κοντά στα Χριστούγεννα;», απάντησε:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ακόμα και αν το αφήσει κανείς απολύτως ανεξέλεγκτο, κάποια στιγμή κοπάζει. Αλλά κοπάζει με πάρα πολύ βαρύ τίμημα.

Το κύμα, λοιπόν, θα κοπάσει περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου. Αυτό συνέβη ιστορικά και αυτό περιμένουμε να συμβεί και τώρα. Απλά με το lockdown το τίμημα θα είναι πολύ μικρότερο.

Άρα, λογικά, τα Χριστούγεννα το κύμα θα είναι στην ύφεση. Τα Χριστούγεννα δεν θα μοιάζουν με το περασμένο Πάσχα, αλλά δεν θα μοιάζουν και με τα περσινά Χριστούγεννα».