Κορονοϊός: Όταν ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer είπε όχι στον Τραμπ για το εμβόλιο

Ο επικεφαλής της Pfizer δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ πριν από τις εκλογές να ανακοινώσει νωρίτερα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Πριν γίνουν ανακοινώσεις πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, φέρεται να είπε.

Ο Αλβέρτος Μπούρλα διευθύνων σύμβουλος της Pfizer αρνήθηκε σύμφωνα με την Daily Mail να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο χωρίς να είναι σίγουρος για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Όπως γράφει η Daily Mail, ο Δρ Αλβέρτος Μπούρλα, απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του πριν από έναν μήνα και φέρεται να τους είπε ότι ήταν απογοητευμένος που η έρευνά τους γινόταν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και ειδικά λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Μάλιστα φέρεται να τους καθησύχασε λέγοντάς τους ότι η εταιρεία δεν θα υποκύψει στις πιέσεις αν δεν βεβαιωθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Και επίσης, παρά το γεγονός ότι πολλοί ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας τόνιζαν σε κάθε ευκαιρία ότι ένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο ευρέως μέχρι το 2021 ο Τραμπ επέμενε ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μάλιστα έλεγε ότι είχε μιλήσει με την Pfizer και άλλες εταιρείες των οποίων τα πειραματικά εμβόλιο προηγούνται στην παγκόσμια κούρσα.

«Μίλησα στην Pfizer, μίλησε με όλους όσους έπρεπε να μιλήσω, την Moderna, την Johnson & Johnson, και άλλους. Πηγαίνουν πιο γρήγορα από άλλους», είπε πει ο Τραμπ.

Όμως ο Δρ Μπούρλα ο εκτελεστικός διευθυντής και Πρόεδρος της Pfizer φέρεται να είπε στους υπαλλήλους του μέρες μετά το debate ότι η εταιρεία προχωρούσε με την ταχύτητα της επιστήμης και όχι της πολιτικής, σύμφωνα με το Associated Press.

«Η μόνη πίεση που αισθανόμαστε και το βάρος είναι μεγάλο είναι τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων, τα εκατομμύρια των επιχειρήσεων και εκατοντάδες κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξαρτώνται από εμάς», φέρεται να είπε ακόμα.

Τόσο ο Δρ Μπούρλα όσο και τα κορυφαία στελέχη άλλων 8 φαρμακευτικών συμφώνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου να μην ζητήσουν επείγουσα έγκριση για το νέο εμβόλιο αλλά να έρθει η έγκριση των εμβολίων τους μόνο όταν αυτά αποδειχθούν αποτελεσματικά και ασφαλή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025