Κορονοϊός: Παππούδες στην Καλαμπάκα τηρούν το μέτρο και γίνονται viral (pic)

H εξάπλωση της επιδημίας του κορoνοϊού έχει προτάξει την ανάγκη γενικευμένου λοκντάουν και, κατά συνέπεια, θέλουμε – δε θέλουμε, καλούμαστε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και να τηρούμε τα ενδεδειγμένα μέτρα φυσικής απόστασης ο ένας από τον άλλον.

Τι γίνεται, όμως, με τα χωριά και πόσο εύκολο είναι να τηρούνται κατά γράμμα τα μέτρα, εκεί που οι παππούδες και γιαγιάδες έχουν μια συγκεκριμένη ρουτίνα, που δυσκολεύονται να αλλάξουν;

Κατά πώς φαίνεται, οι συστάσεις των αρμόδιων για αποφυγή στενών επαφών και εναγκαλισμών, τελικά, έπιασαν τόπο, (Πούσαι ρε Σπύρο Παπαδόπουλε, χρυσό παιδί!) και οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τις καθημερινές τους συνήθειες, προσφέροντάς μας άπλετο γέλιο.

Μια παρέα παππούδων από την Αγναντιά της Καλαμπάκας βρήκε τον ιδανικό τρόπο και για να τηρεί τις ενδεδειγμένες αποστάσεις και παράλληλα να μη χάνει την καθημερινή επικοινωνία.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, 7 παππούδες έστησαν τις καρέκλες τους αντικριστικά σε απόσταση 1,5-2 μέτρων μεταξύ τους και απόλαυσαν τη στιγμή, ωσάν «άλλοι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης» εν μέσω κορoνοϊού.

Πηγή: neolaia.gr

-Ad-