Κορονοϊός: Πήγε ντυμένος «Άγιος Βασίλης» σε γηροκομείο και «κόλλησε» 75 άτομα

Ένας άντρας στο Βέλγιο, επισκέφθηκε ντυμένος «Άγιος Βασίλης» γηροκομείο της πόλης Μολ, κοντά στην Αμβέρσα και κατέληξε να μεταδώσει τον κορονοϊό σε συνολικά 75 άτομα.

Από τα συνολικά 75 άτομα που είναι θετικά στον ιό, οι 61 είναι υπερήλικες τρόφιμοι και οι 14 μέλη του προσωπικού. Ο εθελοντής, ισχυρίστηκε ότι ήθελε να διασκεδάσει τους 169 τροφίμους του οίκου ευγηρίας εν όψει Χριστουγέννων και για τον λόγο αυτό είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης.

Η επίσκεψη, την περασμένη εβδομάδα του ίδιου, ντυμένου Άι Βασίλη και των βοηθών του, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους τροφίμους του γηροκομείου.

Τρεις μέρες μετά, ο «Άι Βασίλης» νόσησε και διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, αναγκάζοντας όλους τους τρόφιμους και το προσωπικό σε διαγνωστικά τεστ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης.

«Ήταν μια μαύρη μέρα για τον οίκο ευγηρίας. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά τόσο για τον άντρα που υποδύθηκε τον Άη Βασίλη, όσο και γι’ αυτούς που διοργάνωσαν την επίσκεψή του και για το προσωπικό», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος της πόλης, Wim Caeyers.

«Όλα ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά πήγαν στραβά», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Φωτογραφίες της εκδήλωσης, που κυκλοφόρησαν, δείχνουν ότι οι τρόφιμοι δεν φορούσαν σε όλες τις περιπτώσεις προστατευτικές μάσκες, ενώ τόσο ο «Άι Βασίλης» όσο κι οι βοηθοί του δεν τηρούσαν τις αναγκαίες αποστάσεις από τους ηλικιωμένους.

Με τη βοήθεια των Αρχών, του Ερυθρού Σταυρού και του κυβερνήτη της Αμβέρσας, η διοίκηση προσπαθεί τώρα να θέσει υπό έλεγχο την έκρηξη των κρουσμάτων, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε πως είναι παράλογο να κατηγορούνται άνθρωποι.

-Ad-