Κορονοϊός: Προσοχή! Για αυτό δεν πρέπει να φοράμε γάντια – Τι λέει καθηγήτρια του ΕΚΠΑ

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, η σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, μίλησε για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης μετά την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Η κυρία Κοτανίδου ανέφερε αρχικά πως «ο κόσμος είναι πολύ συμμορφωμένος με τις οδηγίες. Φορούν μάσκες, ενώ κάποιοι είναι υπερβολικοί και φορούν επιπλέον και γάντια».

Εξήγησε μάλιστα στο MEGA, ότι δεν πρέπει να γίνεται χρήση γαντιών καθώς δίνουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας που μπορεί να αποβεί μοιραία. «Δεν πρέπει να φοράμε γάντια. Όταν φοράμε γάντια έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ό,τι κι αν ακουμπήσουμε είμαστε καθαροί κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας ή να βάζουμε αντισηπτικό».

Αναφορικά με την χρήση μάσκας: «Η μάσκα είναι μέτρο προφύλαξης αν χρησιμοποιείται σωστά. Εάν την μάσκα δεν την χρησιμοποιούμε σωστά μπορεί να κάνει ακριβώς αντίθετο».

Όσο για το ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα, τόνισε: «Οι άνθρωποι που βρίσκονται στα Μ.Μ.Μ και αυτοί που βρίσκονται σε κάποιον κλειστό χώρο».