Κορονοϊός: Προσοχή! Οδηγίες για τους μαθητές από τον ΕΟΔΥ

Οδηγίες ενόψει του ανοίγματος των σχολείων και των μέτρων που πρέπει να λαμβάνουν οι μαθητές εντός και εκτός τάξεων εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.

Με δύο ειδικά έντυπα δίνονται οι απαραίτητες συμβουλές για το πώς τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια την καθημερινότητά τους στο σχολεία.

Παράλληλα δίνονται χρηστικές οδηγίες για την αντιμετώπιση πιθανόν καταστάσεων στο σχολείο, όπως για παράδειγμα τι μπορεί να κάνει το παιδί αν τελειώσει το αντισηπτικό ή τι κάνει πριν μπει στην τάξη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ COVID-19

Πώς θα γίνει ο αγιασμός

Επειτα από κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της ηγεσίας της Εκκλησίας, τελικά ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά ανήμερα του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, και όχι την επομένη (στις 15 Σεπτεμβρίου), μετά τις 11:00 το πρωί.

Προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, αποφασίσθηκαν τα παραπάνω. Αρχικά υπήρξε η σκέψη ο αγιασμός να μεταφερθεί μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς οι κληρικοί θα έπρεπε να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς, τουλάχιστον μέχρι στις 11 το πρωί.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες. Θα γίνει ο αγιασμός, όπως αποφασίσουν στα γραφεία των καθηγητών. Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

Υπενθυμίζεται ότι ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τέλος η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

-Ad-