Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα και στη Ροδόπη

Τα επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κος Κωνσταντίνος Χουβαρδάς.

Πρόκειται, όπως σημειώνει, για δεδομένα έως 29 Μαρτίου 2020, ώρα 15:00. Για την ΑΜΘ η εικόνα Covid 19 έχει ως εξής:
Π.Ε. Ξάνθης 12
Π.Ε. Εβρου 11
Π.Ε. Καβάλας 3
Π.Ε. Ροδόπης 1
Έτσι, για πρώτη φορά και επίσημα ανακοινώνεται περιστατικό Covid 19 και στη Ροδόπη. Όπως αρχικά είχε δημοσιεύσει ο υπεύθυνος ενημέρωσης του Site: ΡΟΗNews κος Αθανάσιος Αντωνίου.

Τέλος,επιτακτική κρίνει τη δημιουργία δημόσιας βάσης δεδομένων με κατανομή κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα και με χαρακτηριστικά όπως περιοχή, ηλικία, φύλο ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κος Κωνσταντίνος Χουβαρδάς. «Να είναι δημόσια, ελεύθερη για επεξεργασία από την επιστημονική κοινότητα και τις δομές Πολιτικής Προστασίας σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο» προτείνει σημειώνοντας πως «Είναι επίσης αναγκαία ή βάση δεδομένων και για την λήψη αποφάσεων σε στρατηγικό επίπεδο για όλες τις δομές Πολιτικής Προστασίας.»

-Ad-