Κορονοϊός: Πρώτος νεκρός στην Ισλανδία

Μία 60χρονη γυναίκα που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα είναι ο πρώτος άνθρωπος που χάνει τη ζωή του εξαιτίας του κορονοϊού στην Ισλανδία, ανακοίνωσε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της χώρας.

«Μία γυναίκα 60 ετών , που έπασχε από χρόνια ασθένεια, πέθανε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου (…) Ο θάνατός της επήλθε λόγω της ασθένειας αυτής σε συνδυασμό με τη μόλυνσή της από την covid-19», εξήγησε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο που βρίσκεται στο Ρέικιαβικ χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Η Ισλανδία που έχει περίπου 360.000 κατοίκους έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 588 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Νότιας Κορέας και της Γερμανίας η Ισλανδία έχει ακολουθήσει ένα ευρύ πρόγραμμα ελέγχων, ήδη έχουν διενεργηθεί τεστ σε 10.301 ανθρώπους, δηλαδή το 3% του πληθυσμού.

Την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας είχε ανακοινώσει ότι από σήμερα θα κλείσουν οι πισίνες, τα μπαρ, τα μουσείων και τα κομμωτήρια και ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 20 ανθρώπων.

Τα πανεπιστήμια και τα λύκεια παραμένουν κλειστά από τις 16 Μαρτίου, αλλά τα κολέγια, όπως και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν ανοικτά.