Κορονοϊός: Πτώση κυβέρνησης, θεματικό πάρκο και η δυναμική του διαδικτύου

Μετά την Ιταλία, η οποία έχει διπλάσιους θανάτους από την Κίνα, πλέον και η Ισπανία, ξεπέρασε την χώρα των δράκων στο αρνητικό αυτό ρεκόρ.

Στην Ιταλία, δήμαρχοι διάφορων πόλεων, έστειλαν μέσω διαδικτύου οργισμένα μηνύματα στους δημότες τους να τηρούν την καραντίνα και να παραμένουν σπίτι.

Στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα στο Κόσοβο, έγινε η πρώτη πτώση κυβέρνησης λόγω κορωνοϊού. Συγκεκριμένα υπερψηφίστηκε πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης ύστερα από την αποπομπή του υπουργού Εσωτερικών.

Κι αυτό, γιατί ο τέως υπουργός, είχε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας, Θασίμ Χάτσι, ότι η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη Λατινική Αμερική και δη στην Αργεντινή, δημιουργήθηκε το πρώτο θεματικό πάρκα για να φιλοξενήσει ασθενείς του κορωνοϊού με ήπια συμπτώματα.

Τέλος, δραματικά εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στις ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Νέα Υόρκη. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης της, προέτρεψε τους ηθοποιούς να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους πολίτες για να παραμείνουν σπίτι.