Κορονοϊός – Ελλάδα: 43 νέα κρούσματα – Πού εντοπίζονται – Στους 193 οι νεκροί

Με γραπτή ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι σήμερα 06/7 εντοπίστηκαν 43 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα δηλώθηκαν:

Τριάντα έξι εισαγόμενα κρούσματα. Συγκεκριμένα, όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στον Προμαχώνα. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (20) αφορά πρόσωπα προερχόμενα από τη Σερβία. Τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, δύο στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

852 (23,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.936 (54,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα μια γυναίκα κατέληξε, το απόγευμα της Δευτέρας, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» λόγω κορονοϊού.

Πρόκειται για μία 83χρονη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απεβίωσε στις 16:00 απόγευμα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν έπασχε από διάφορα υποκείμενα νοσήματα.

Η γυναίκα αποτελεί το 193ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Κρήτη: Τουρίστρια με κορονοϊό έκανε βόλτες

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν με πρωταγωνίστρια την πρώτη τουρίστρια που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cretapost, η Ρουμάνα που είχε διαγνωστεί με κορονοϊό έκοβε βόλτες για 72 ώρες μέχρι να την εντοπίσουν οι υγειονομικές αρχές του τόπου.