Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Ποια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα

Στην εκτόξευση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αλλά και στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων μίλησε στο Mega o Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σχολιάζοντας τα 1.261 νέα κρούσματα είπε πως έχουμε μια επιτάχυνση της αύξησης, ωστόσο τόνισε ότι αυτό που τον απασχολεί είναι ο αριθμός κρουσμάτων που οφείλονται στα μεταλλαγμένα στελέχη. «Αυτό θα μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε», τόνισε.

Υπογράμμισε πως η διασπορά οφείλεται τόσο στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στο λιανεμπόριο όσο και στο συνολικότερο άνοιγμα της οικονομίας.

Αναφερόμενος στα μοντέλα προβλέψεων σημείωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα, προβλέπαμε μια σχετική ύφεση και σταθεροποίηση σχετικά, με δεδομένο και τον καλό καιρό. Είναι σημαντικό να δούμε τις τάσεις για μια – δυο μέρες ακόμα. Είμαστε σε φάση που μπορούμε να το ελέγξουμε, χωρίς κάτι δραματικό σε επίπεδο μέτρων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα, είπε πως πρώτα από όλα πρέπει να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα, δίνοντας έμφαση στην τηλεργασία. «Επιτέλους στην Αττική πρέπει να εφαρμοστεί η τηλεργασία» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ και την αλληλούχιση ώστε να εντοπίζονται τα κρούσματα που οφείλονται στα μεταλλαγμένα στελέχη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου έπειτα από καβγά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν και οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών
22 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση στο Βερολίνο: «Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του δράστη»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θρίλερ στη Βούλα: Αυτή είναι η Κινέζα που βρέθηκε κρεμασμένη στην σπηλιά
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νοίκιασε αυτοκίνητο, αγόρασε ποτά και ηχοσύστημα αποστέλλοντας με e-mail πλαστά καταθετήρια από τράπεζες
22 Φεβρουαρίου, 2025
Γεωργιάδης για Τέμπη: «Οι πολλές ευγένειες τελειώσανε. Όλο αυτό πια είναι γελοιότητα. Δεν ντρέπονται επιτέλους;»
22 Φεβρουαρίου, 2025
Έρευνες για βιασμό γυναίκας στη Χαλκίδα: Τέσσερις συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Μάντζος για το επεισόδιο με συνεργάτιδά του στη Βουλή: «Υπήρξε έντονη διαφωνία, λιποθύμησε και χτύπησε στην πόρτα»
22 Φεβρουαρίου, 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου
22 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι και τη Δευτέρα το έντονο κύμα ψύχους – Τα νέα στοιχεία της ΕΜΥ
22 Φεβρουαρίου, 2025