Κορονοϊός: Σχέδιο για επίταξη ξενοδοχείων και γυμναστηρίων στην Αθήνα

Οι υγειονομικές Αρχές υπό τον συντονισμό του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας ετοιμάζονται και για το κακό σενάριο το οποίο απεύχονται να υλοποιηθεί.

Με βάση τους σχεδιασμούς εάν η χώρα μας παρουσιάσει μεγάλο αριθμό περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία και δεν επαρκούν τα υπάρχοντα νοσοκομεία που θα έχουν τεθεί στη διάθεση αποκλειστικά των ασθενών με COVID-19 τότε θα ενεργοποιηθούν και ξενοδοχεία καθώς και κλειστά γυμναστήρια σε πρώτη φάση.

Τα ξενοδοχεία τα οποία τουλάχιστον στην Αθήνα έχουν ήδη προσδιοριστεί, θα αποτελέσουν κτίρια για τη νοσηλεία ατόμων που ναι μεν έχουν συμπτώματα αλλά όχι ιδιαίτερα βαριά που να χρειάζονται ΜΕΘ ή διασωλήνωση. Επίσης στα ξενοδοχεία θα μεταφερθούν εκείνοι οι πάσχοντες που μπορεί να έχουν πάρει εξιτήριο έπειτα από νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εντατική αλλά πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στην περίπτωση που η πορεία της νόσου δεν έχει καλή εξέλιξη στην πατρίδα μας αναμένεται να ενεργοποιηθούν κλειστά γυμναστήρια και αθλητικοί χώροι. Συγκεκριμένα όπως προβλέπει το σχέδιο που είναι ήδη έτοιμο θα μεταφερθούν νοσοκομειακές κλίνες σε μικρά γυμναστήρια τα οποία θα αποτελέσουν κόμβο νοσηλείας για βαριά πάσχοντες που όμως δεν χρειάζονται εντατική. Στην περίπτωση αυτή είναι πιθανό να ενεργοποιηθούν και ιδιώτες γιατροί για να συμβάλουν με τις υπηρεσίες τους στην αντιμετώπιση των περιστατικών.