Κορονοϊός: Σχεδόν 37.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπεράστηκε χθες το όριο των 700.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και μεταφορτώνει σε πραγματικό χρόνο στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στη χώρα, η οποία τον Μάρτιο έγινε αυτή που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας παγκοσμίως, καταγράφονται 36.773 θάνατοι επί συνόλου 700.282 κρουσμάτων μόλυνσης, κατά την πηγή αυτή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της σχολής ιατρικής, που το Γαλλικό Πρακτορείο συμβουλεύθηκε στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 ώρα Ελλάδας), στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 3.856 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο. Όμως μάλλον ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει περιπτώσεις θανάτων που «πιθανόν συνδέονται» με την ασθένεια COVID-19, αλλά δεν εντάσσονταν στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τώρα.

Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι πρόσθεσαν 3.778 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στον κορονοϊό στον επίσημο απολογισμό.

Συγκριτικά, ως τις 20:00 (03:00) τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), έκαναν λόγο για 33.049 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 4.226 που δεν έχει επιβεβαιωθεί πως οφείλονταν στην COVID-19. Πρόκειται για αριθμό ελαφρά χαμηλότερο από αυτόν που δίνει το Τζονς Χόκπκινς.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα του κόσμου όπου καταγράφεται ο βαρύτερος απολογισμός στον πλανήτη. Ακολουθούν η Ιταλία (22.745 νεκροί), η Ισπανία (19.478) και η Γαλλία (18.681).

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Παρασκευή δεν έκρυψε την ανυπομονησία του να ξαναρχίσει το ταχύτερο την προεκλογική του εκστρατεία, τάχθηκε προχθές Πέμπτη υπέρ της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς θεωρεί πως η χώρα του έχει πλέον περάσει την κορυφή της καμπύλης της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 και τα νέα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Βουλή: Live η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
6 Μαρτίου, 2025
Η Μόσχα κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση για «συγκρουσιακές» διαθέσεις
6 Μαρτίου, 2025
Η κόρη της Ζιζέλ Πελικό μήνυσε τον πατέρα της ισχυριζόμενη ότι την νάρκωνε και την βίαζε
6 Μαρτίου, 2025
Μητσοτάκης: «Ψηφιακή η εγγραφή των παιδιών σε νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού»
6 Μαρτίου, 2025
Λευκός Οίκος: «Fake news τα περί σχεδίου απέλασης 240.000 Ουκρανών»
6 Μαρτίου, 2025
Κίεβο: Διαδήλωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία, με αίτημα την επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου από τη Ρωσία
6 Μαρτίου, 2025
Ανοικτές οι πλατφόρμες για εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά
6 Μαρτίου, 2025
Γαλλία: «Η Χαμάς πρέπει να αποκλειστεί από την κυβέρνηση στη Γάζα»
6 Μαρτίου, 2025
Σκυλακάκης: «Να προστατεύσουμε τους θεσμούς από τους κρυφούς και φανερούς εχθρούς τους – Η αλήθεια θα λάμψει»
6 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Δυσάρεστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Δυσάρεστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
6 Μαρτίου, 2025