Κορονοϊός: Σε ποια πόλη σήμανε συναγερμός – Αύξηση κρουσμάτων, πολλά «ορφανά»

Στα 22 έφτασαν τα θετικά κρούσματα κορονοιού στη Καστοριά σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του εκπροσώπου του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία κ. Ρωμιόπουλου.

Μεταξύ των θετικών κρουσμάτων περιλαμβάνεται άτομο ηλικίας άνω των 70 ετών με υποκείμενο νόσημα το οποίο διαγνώστηκε με λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος και από χθες νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας. Σήμερα η κλινική του εικόνα κρίνεται ικανοποιητική. Τα υπόλοιπα κρούσματα χαρακτηρίζονται μέχρι στιγμής ως ασυμπτωματικά και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των νέων κρουσμάτων τα τρία χαρακτηρίζονται
μέχρι στιγμής ως ορφανά. Επίσης, μολονότι η πλειονότητα των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί στο νομό Καστοριάς καταγράφεται ως αποτέλεσμα στενής επαφής με θετικό κρούσμα, ο σταθερά αυξανόμενος αριθμός διαμορφώνει μία ανησυχητική κατάσταση καθώς μεγαλώνει ο κύκλος επαφών και ιχνηλάτησης.

Από την άλλη, ενθαρρυντικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι αρνητικό για τον νέο ιό SARS-CoV 2 διαπιστώθηκε το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε χωριό του νομού Καστοριάς στο οποίο είχαν διαγνωστεί κρούσματα κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Ρωμιόπουλος επισημαίνει «η υπεύθυνη στάση του κάθε πολίτη με την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας όπου αυτή ενδείκνυται, δεν είναι περιορισμός της ελευθερίας του. Αντιθέτως».

-Ad-