Κορονοϊός: Σε πολύ άσχημη κατάσταση η Αττική – Τα 7 SOS που θα κρίνουν το lockdown

Τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται συνεχώς στην χώρα με την Αττική να έχει κάθε μέρα τα περισσότερα.

Όπως δείχνουν λοιπόν τα στοιχεία, η κατάσταση στην Αττική είναι πολύ άσχημη και τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμη αναφορικά με τις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση αναφορικά με ένα νέο lockdown.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Mega υπάρχουν επτά δεδομένα τα οποία θα μελετήσει η κυβέρνηση και οι ειδικοί προτού αποφασίσουν σκληρότερα μέτρα για την Αττική.

Πρώτον είναι η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, δεύτερον ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται καθημερινά, τρίτον η αυξητική τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τέταρτον ο αριθμός των διασωληνωμένων, πέμπτον η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, έκτον η αύξηση των θετικών δειγμάτων στα τεστ, έβδομον ο δείκτης μεταδοτικότητας που να είναι πλέον πάνω από το 1.

Οι μετρήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες, τα στοιχεία από τα τελευταία μέτρα που έχουν ληφθεί θα δείξουν τον δρόμο στην κυβέρνηση για το αν θα εφαρμόσει το lockdown στην Αττική.

Κυβερνητικές πηγές την Τρίτη μιλούν για κάποιες εικόνες που εμφανίζουν αποκλιμάκωση. Όμως οι αριθμοί δεν δείχνουν αυτό, ενώ και οι επιδημιολόγοι φαίνεται να υπάρχει μια εικόνα αυξημένη και σταθερή.

Η κυβέρνηση θα περιμένει μέχρι τη Δευτέρα για να αποφασίσει αν θα πάμε σε νεώτερα μέτρα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέλει να αποφύγει το γενικό lockdown. Παράλληλα, αναμένονται νέα μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με πιο συχνά δρομολόγια ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.