Κορονοϊός: Σενάριο-βόμβα για την καραντίνα στην Ελλάδα

Για σενάριο το οποίο κάνει λόγο, για καραντίνα κάθε τρεις μήνες έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι σχέδια αποκλιμάκωσης συζητούνται σχετικά με τον κορονοϊό, καθώς «έχει περάσει το πρώτο κύμα χωρίς απώλειες που είχαν άλλα κράτη.

Τις επόμενες δεκαπέντε μέρες θα δούμε αν ισχύει και μετά θα αρχίσουν να σχεδιάζονται τα μέτρα, ο τρόπος αποκλιμάκωσης για να μην έχουμε ένα δεύτερο κύμα στην κοινωνία».

Το καλό και το κακό σενάριο

Η εμπειρία μας έχει αρχίσει και χτίζεται και το δεύτερο σενάριο πρέπει να επικρατήσει.

Προσπαθούμε να αποφύγουμε το κακό σενάριο να είμαστε κάθε τρεις μήνες στην καραντίνα και το καλό είναι τα λίγα κρούσματα που θα αντιμετωπίζουμε με τα εργαλεία και τη γνώση που έχουμε” τόνισε ο καθηγητής.

Υπάρχουν πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις”, είπε ο καθηγητής τονίζοντας ότι για τα λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται με τον αέρα χρειάζεται εμβόλιο για να αντιμετωπιστούν και να θεραπευθούν μαζικά.

Να το ξαναπώ να γίνει κατανοητό πρέπει να αποφύγουμε το κακό σενάριο της καραντίνας κάθε τόσο που θα αποδιοργανώσει εντελώς την κοινωνία», κατέληξε ο καθηγητής.

-Ad-