Κορονοϊός: Σκηνές για πρόσφυγες στα νησιά – Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται συνεχώς, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε να στήσει χώρους καραντίνας στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, για τους πρόσφυγες που φτάνουν με βάρκες.

Αρκετοί είναι αυτοί που αντιδρούν καθώς εκτιμούν ότι ουσιαστικά δημιουργούνται και νέες δομές προσφύγων πλην των υπαρχουσών, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση των νησιών. Τοπικοί παράγοντες και κοινωνία ζητούν την εκκένωση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες εξαιτίας της πανδημίας.

Από το περασμένο Σάββατο οι 25 μετανάστες και πρόσφυγες που διέμεναν από την άφιξη τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν σε παλιό βιομηχανικό χώρο το οποίο χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Γιατροί του κόσμου».

Ο χώρος είχε προταθεί από το δήμο Μυτιλήνης προκειμένου να στεγάζει όσους μετανάστες και πρόσφυγες φτάνουν από δω και στο εξής στα όρια του ομώνυμου Δήμου και μόνο τις μέρες της πανδημίας. Στο συγκεκριμένο χώρο οι πρόσφυγες θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του φονικού ιού.