Κορονοϊός: Σοκ από το θάνατο 52χρονου μη ευπαθούς ασθενή

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η είδηση 52χρονου που απεβίωσε από τον κορονοιό χωρίς να ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

Ο  Καθηγητής Ευάγγελος  Γιαμαρέλλος, Αναπληρωτής Παθολογίας – Λοιμώξεων του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.)  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν»,όπου και νοσηλευόταν ο 52χρονος) , έδωσε περαιτέρω πληροφορίες γύρω από το περιστατικό μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Είμαστε ακόμα, από επιστημονικής πλευρά στο επίπεδο που μαθαίνουμε αυτό το καινούριο νόσημα» τόνισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως η ιατρική κοινότητα προσπαθεί να ανταποκριθεί ως εκ τούτου στις γνώσεις που διαθέτει.

Απαντώντας στο ερώτημα του κατά πόσο μπορούσαν να προβλέψουν οι γιατροί το ότι ο 52χρονος ασθενής θα έχανε τελικώς την ζωή, ο κος Γιαμαρέλλος ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση εφόσον ο ασθενής φτάσει στο σημείο να χρειάζεται διασωλήνωση οι πιθανότητες μιας αρνητικής εξέλιξης είναι μεγάλες.

Ειδικότερα ο κος Γιαμαρέλλος έκανε λόγο για πολύ ύπουλο νόσημα.

«Οι ασθενείς έρχονται σε σχετικά καλή κατάσταση χωρίς αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που υπάρχουν να είμαστε σε θέση να προδικάσουμε το ποια θα είναι η εξέλιξη» δήλωσε προσθέτοντας πως « δυστυχώς ούτε τα υποκείμενα νοσήματα, ούτε οι υπάρχουσες εργαστηριακές εξετάσεις, ούτε και η κλινική μας εμπειρία μπορεί να δώσει εικόνα για το ποιος θα είναι ο ασθενής με την δυσμενή εξέλιξη»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο – Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
14 Μαρτίου, 2025
Ηγετικό στέλεχος του ISIS σκοτώθηκε από ιρακινές δυνάμεις
14 Μαρτίου, 2025
Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα
14 Μαρτίου, 2025
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 76-74: Κόκκινο το ντέρμπι
14 Μαρτίου, 2025
Αντιρώσος ακτιβιστής δολοφονήθηκε στην Οδησσό
14 Μαρτίου, 2025
Τζιν Χάκμαν: Σε ποιον αφήνει περιουσία 80 εκατ. δολαρίων
14 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο άνδρας που χτυπούσε την 22χρονη σύντροφό του για να τον πληρώνει
14 Μαρτίου, 2025
Φρίκη στο Μεσολόγγι: Κατήγγειλε τον πατριό και τον αδερφό της για ασέλγεια στην ανήλικη αδερφή της
14 Μαρτίου, 2025
ΣτΕ: Αναβλήθηκε για τις 28 Μαρτίου 2025 η συζήτηση για τον νέο φορολογικό νόμο
14 Μαρτίου, 2025
Διώξεις για τα βίντεο από τα Τέμπη
14 Μαρτίου, 2025