Κορονοϊός: Σοκαριστικά στοιχεία στην Ισπανία – Αγωνία για Ελληνες φοιτητές

: Περί τα 2.000 νέα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ισπανία. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 11.178, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Χθες, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.

Κορονοϊός: Έκλεισαν τα χερσαία σύνορα με όλη την Ευρώπη

Η Ισπανία έκλεισε από το βράδυ της Δευτέρας τα χερσαία σύνορά της για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Οι αρχές θα επιτρέπουν να περνούν από τις μεθοριακές διαβάσεις μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, οι εργαζόμενοι, οι διπλωμάτες και όσοι άνθρωποι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη χώρα λόγω “ανωτέρας βίας”.

Οι έλεγχοι στα σύνορα ξεκίνησαν και αυτό είναι κάτι που αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάντο Καμπρίτα είπε ότι θα διακοπεί κάθε σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία μέχρι τις 15 Απριλίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Μέσα σε αυτή την δραματική κατάσταση και την καραντίνα που έχει επιβληθεί στην χώρα, 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ταξίδεψαν στην σΙπανία μέσω του προγράμματος Erasmus+, βρίσκονται αποκλεισμένοι στην χώρα και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την Ισπανία.