Κορονοϊός – σούπερ μάρκετ: Νέο ωράριο – Η κάρτα με την οποία θα ψωνίζουμε

Κορονοϊός – σούπερ μάρκετ: Νέα μέτρα για την αποτροπή των εικόνων που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στα σούπερ μάρκετ με τις τεράστιες ουρές στα ταμεία από πολίτες, οι οποίοι όντας σε πανικό, έσπευσαν να γεμίσουν τα καρότσια τους και να αδειάσουν τα ράφια, φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Με την έκδοση νέα Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- θα εκδοθεί εντός της ημέρας, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ρυθμίσει θέματα που αφορούν στην λειτουργία του οργανωμένου λιανεμπορίου και θα φέρει αλλαγές και στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μαρκέτ.

Η ΠΝΠ θα προβλέπει:

  • Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις καθημερινές και τη λειτουργία τους κάποιες Κυριακές. Οι πολίτες, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα μπορούν να εξυπηρετούνται στα καταστήματα από τις 7:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ. Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να προσέλθουν σε αυτά και τις επόμενες τέσσερις Κυριακές. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας η κυβέρνηση ήδη έχει επιτρέψει την λειτουργία των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές προσκειμένου να εξυπηρετήσουν μόνο τις ηλεκτρονικές παραγγελίες που δέχονται, οι οποίες τα τελευταία αύξηση, όπως είπε και ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζουν τεράστια αύξηση.
  • Πλαφόν στη διακίνηση των προϊόντων απολύμανσης, ώστε κάθε καταναλωτής να να προμηθεύεται συνολικά τρία τεμάχια. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι κάθε καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει είτε τρία μπουκαλάκια με υγρό απολυμαντικό, είτε δύο μπουκαλάκια και μία συσκευασία με υγρά μαντηλάκια απολύμανσης, είτε δύο συσκευασίες με υγρά μαντηλάκια και ένα μπουκαλάκι, είτε τρεις συσκευές με υγρά μαντηλάκια.
  • Ρύθμιση για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση θα περιγράφει επαρκώς σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις θα θεωρούνται αισχροκέρδεια και αυτό θα προσδιορίζεται με βάση το όφελος που θα υπολογίζεται με βάση τις τιμές κτήσης και πώλησης.
  • Γενίκευση σε όλα τα καταστήματα, και όχι μόνο στα σούπερ μάρκετ, του περιορισμού εισόδου πελατών με βάση τη σχέση 1 πελάτης ανά 10 τ.μ. του καταστήματος. Παράλληλα θα ζητείται η τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως η υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ καταναλωτών και υπαλλήλων, η διάθεση αντισηπτικών υγρών, η χρήση γαντιών κοκ.

Με κάρτα η είσοδος στα σούπερ μάρκετ

Οι καταναλωτές θα λαμβάνουν κατά την είσοδό τους μια κάρτα προκειμένου να κάνουν τα ψώνια τους, την οποία και θα επιστρέφουν όταν τα ολοκληρώνουν. Η κάρτα θα απολυμαίνεται πριν την παραλάβει ο επόμενος πελάτης.

Οι κάρτες αυτές είναι αριθμημένες ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το σούπερ μάρκετ πόσοι πελάτες βρίσκονται μέσα.

-Ad-