Κορονοϊός: Στο τραπέζι και περιορισμός στις μετακινήσεις – Πότε θα εφαρμοστεί

Στο τραπέζι βρίσκεται και ο περιορισμός στις μετακινήσεις, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, Θεοκλής Ζαούτης, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο οριζόντιου lockdown.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμα και περιορισμός στις μετακινήσεις. Τα περιοριστικά μέτρα θα καθορίσει η επιδημιολογική εικόνα. Το οριζόντιο lockdown δεν είναι στο τραπέζι, δεν το αντέχουμε» διευκρίνισε.
Σχετικά με τη συνεχή τριψήφια αύξηση των κρουσμάτων, εκτίμησε ότι αυτά θα αυξηθούν κι άλλο και πρόσθεσε ότι:

«Δεν ξέρω αν έχει ξεφύγει η επιδημία όμως. Η πορεία θα κριθεί στις επόμενες 10 με 15 μέρες από τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα».

Προειδοποίησε ότι υπάρχουν παρά πολλοί ασυμπτωματικοί και προσυμπτωματικοί, και δεν είναι όλη η εικόνα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού, όπως το πρόσφατο στη Χαλκιδική, τόνισε ότι ευθύνη έχουν όλοι οι πολίτες, ίσως η μεγαλύτερη είναι στους πολίτες για να ελεγχθεί η αύξηση των κρουσμάτων.

«Δεν ξέρουμε αν και πότε θα έρθει το αποτελεσματικό εμβόλιο, γι’ αυτό θα πρέπει εμείς να χειριστούμε την επιδημία» επισήμανε.

Για τον δείκτη μεταδοτικότητας ξεκαθάρισε ότι είναι πάνω από το 1.

«Δεν τηρούμε τα μέτρα. Αν θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν κοινωνία, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα».
Αναφορικά με το σύστημα υγείας και τις μάσκες τόνισε:

«Yπάρχει θωράκιση του ΕΣΥ, αλλά βλέπεις και μεγαλύτερα συστήματα υγείας που κατέρρευσαν όταν τα κρούσματα ξεπέρασαν κάποιο όριο» ξεκαθάρισε. «Oι ασπίδες προσώπου δεν είναι αρκετές. Μόνο συμπληρωματικά με τη μάσκα η ασπίδα προσώπου» δήλωσε ο καθηγητής.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025