Κορονοϊός: Συγκλόνισε ο Τσιόδρας, λύγισε on air (video)

Τριάντα πέντε νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην χώρας στα 530.

Ενενήντα οκτώ κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα ενώ έχουν ελεγχθεί περίπου 8.000 δείγματα. Εκατό άτομα νοσηλεύονται και 18 παραμένουν διασωληνωμένοι.

«Πολλοί από αυτούς θα διασωληνωθούν επίσης. Είναι μια σοβαρή νόσος, μια σοβαρή πνευμόνια», προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας.

Η πλειονότητα, το 79%, έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το54 % είναι άνδρες και το 47% είναι άνω 65 ετών των νοσηλευόμενων. Δεκατρείς άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Δώδεκα είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και ένας ήταν ηλικιωμένος άνω των 80 ετών. Ο μέσος όρος όσων έχασαν την ζωή τους ήταν τα 76 έτη. Δεκαεννιά έχουν πάρει εξιτήριο.

«Είναι ένας εχθρός που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Στις ηλικίες 18-64 ετών είναι το 75% των ασθενών (σ.σ εντός και εκτός νοσοκομείων). Κανείς πέρα από τους 19 συμπολίτες μας που πήραν εξιτήριο δεν έχει ακόμα ανοσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Τσιόρδας λύγισε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, όταν αναφέρθηκε σε «μανάδες και πατεράδες, γιαγιάδες και παππούδες».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025