Κορονοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα σε παιδιά, «εφιαλτικές» προβλέψεις, τι έρχεται τον Χειμώνα

Το επόμενο βήμα στο μέτωπο της πανδημίας είναι η χορήγηση της 3ης δόσης και το MEGA αποκαλύπτει ποιο είναι το σχέδιο που έχει στο τραπέζι το Μέγαρο Μαξίμου και περιμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων.

Η πρώτη του φάση είναι σε εφαρμογή ήδη και αφορά στον εμβολιασμό ανοσοκατασταλμένων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ή πρόσφατα αντιμετώπισαν σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ακολουθήσουν οι άνω των 60 ετών και μετά οι υγειονομικοί οι οποίοι άλλωστε εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.

Μετά η πλατφόρμα θα ανοίξει για το γενικό πληθυσμό και για όσες και όσους έχει παρέλθει 8μηνο από τη 2η δόση. Μάλιστα εκτιμάται ότι ακόμα και σε ένα μήνα από σήμερα είναι εφικτό να αρχίσει να εμβολιάζεται με 3η δόση ο γενικός πληθυσμός.

Αξίζει να τονισθεί ότι η 3η δόση θα γίνει με εμβόλια mRNA και φυσικά για όσους είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα είναι φυσικά υποχρεωτική και η αναμνηστική, τρίτη δόση.

Κορονοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα σε παιδιά

Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι η ανησυχία που προκαλούν τα στοιχεία για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε παιδιά, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ 1 στα 3 νέα κρούσματα αφορά σε ανήλικους.

«Έχουμε τρεις θανάτους σε πολύ μικρά παιδιά, 30 θανάτους για άτομα κάτω των 39 ετών. Σε παιδί 15 χρονών βάλαμε απινιδωτή μετά από κορονοϊό» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Τα συνολικά κρούσματα έφθασαν σήμερα τα 2.422, οι διασωληνωμένοι ειναι 364, ενώ έχασαν την μάχη με τον covid άλλοι 37 συνάνθρωποί μας.

«Εφιαλτικές» προβλέψεις

Οι προβλέψεις δεν είναι αισιόδοξες: Ένας στους 4, 12-18 ετών θα έρθει σε επαφή με τον ιό, θα νοσήσουν 30 με 50.000 μαθητές, ενώ ενδέχεται να χρειαστούν νοσηλεία 300 με 500 παιδιά.

«100% δεν υπάρχει τίποτα στην ιατρική. Εγώ αν είχα παιδιά σε αυτή την ηλικία θα τα εμβολίαζα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος αν είναι ανεμβολίαστα» σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Οι μάσκες δεν βγαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια, ωστόσο στις περισσότερες τάξεις ο αριθμός των μαθητών δεν επιτρέπει αποστάσεις στα θρανία, ενώ την ίδια ώρα οι γονείς των μικρότερων συνωστίζονται έξω από τα σχολεία.

Στο τραπέζι πάντως των ειδικών και του υπουργείου Υγείας βρίσκεται και ειδικός σχεδιασμός με αξιοποίηση και του ιδιωτικού τομέα εάν παρουσιαστεί ανάγκη για την νοσηλεία αυξημένου αριθμού παιδιών.

-Ad-