Κορονοϊός: Συναγερμός με κρούσμα στην Τρίπολη – Οι επαφές του ανησυχούν

Στη Δομή Ψυχικής Υγείας στη Τρίπολη εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τρίπολη, καθώς – όπως μετέδωσε η ΕΡΤ- εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού και ήδη ξεκίνησε διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για έναν άνδρα που βρισκόταν σε Δομή Ψυχικής Υγείας, με ακόμη 11 άτομα.

Ήδη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο, ενώ αυτό που ανησυχεί είναι το γεγονός ότι είχε νοσηλευτεί πριν από λίγες μέρες στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Τρίπολης.

Συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού.

Συναγερμός στις τοπικές Υγειονομικές Αρχές της Φθιώτιδας και στον ΕΟΔΥ μετά την ιχνηλάτηση που έγινε και τα θετικά αποτελέσματα που ήρθαν από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, εκτός από τον 85χρονο Λαμιώτη που είχε έρθει από την Αμερική και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λαμίας, θετικοί βρέθηκαν η σύζυγός του, η κόρη του και ο 30χρονος εγγονός του, που τον πήγε στο νοσοκομείο.

Είχαν ταξιδέψει μαζί του στις ΗΠΑ
Να σημειωθεί ότι και οι δύο τελευταίοι είχαν ταξιδέψει επίσης στην Αμερική, από την οποία επέστρεψαν πριν από ένα 10ημερο περίπου. Μάλιστα το ταξίδι της επιστροφής εξελίχτηκε σε πραγματική οδύσσεια αλλάζοντας τέσσερα αεροδρόμια.

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει αγωνία για την αποτελεσματικότητα της νέας ιχνηλάτησης καθώς θα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα άτομα, αφού πρόκειται για κρούσματα που είναι ασυμπτωματικά και τις προηγούμενες ημέρες είχαν αρκετές επαφές, όχι μόνο στη Λαμία, αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα ο εγγονός μετά την επιστροφή του από την Αμερική, φέρεται να είχε επισκεφτεί στην Αταλάντη συγγενείς και φίλους αφού η καταγωγή του είναι από τη Λοκρίδα.

Προσωρινά τα τρία νέα κρούσματα φιλοξενούνται στο ειδικό κοντέινερ που υπάρχει έξω από τα επείγοντα του ΓΝ Λαμίας, αφού πρόσφατα είχε κλείσει η μονάδα για τον Covid-19 που είχε δημιουργηθεί στο πέτρινο κτήριο, πρώην Σανατόριο.

Οι γιατροί είναι αυτοί που θα αξιολογήσουν την σοβαρότητα της κατάστασής τους, όπως συνέβη και με την περίπτωση του 85χρονου που έχει υποκείμενα νοσήματα.

Τρία νέα κρούσματα στην Κοζάνη

Στην Κοζάνη ξεκίνησαν ιχνηλατήσεις καθώς καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, δύο εκ των οποίων είναι Έλληνες επαναπατρισθέντες.

Πρόκειται για 66χρονο από Πτολεμαΐδα ο οποίος επέστρεψε μετά από ταξίδια σε Αγγλία και Τσεχία και παρουσίασε συμπτώματα ενώ βρισκόταν ήδη σε καραντίνα. Νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ συμπτώματα εμφανίζει πλέον και η σύζυγός του.

Πάντως ήδη έχουν ξεκινήσει οι ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον του ζευγαριού, καθώς και οι δύο έσπασαν την καραντίνα στην οποία έπρεπε να παραμείνουν όταν επέστρεψαν από την Τσεχία.

Θετικός διαγνώστηκε και ένας 53χρονος που ήρθε στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα.

Οι δύο στρατιωτικοί και ο 53χρονος παραμένουν σε κατ` οίκον καραντίνα, ενώ αρνητικά βγήκαν τα τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν οι 26 στρατιωτικοί της μονάδας στην Κοζάνη, όπου υπηρετεί ο στρατιωτικός που βρέθηκε θετικός.

Υπενθυμίζεται ότι θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε κι ένας στρατιωτικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Θετικός στον ιό και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σχετικά με τη συνέχιση των ιχνηλατήσεων στο Βόλο και στην Καλαμπάκα δεν έχει εμφανιστεί άλλο κρούσμα εκτός από τα 5 που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα στον Βόλο και στην Καλαμπάκα. Το δίχρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με ήπια συμπτώματα και υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, μαζί με την 30χρονη έγκυο μητέρα του, αλλά και τον πατέρα του.

Εκεί νοσηλεύεται και το ζευγάρι των Ελλήνων από τη Γερμανία, οι οποίοι ήταν οι αρχικοί φορείς του ιού, και τον μετέδωσαν σπάζοντας την καραντίνα.

Το τεστ που έγινε στην αδερφή της εγκύου ήταν αρνητικό, όπως και στην περίπτωση τον γονιών του συζύγου της. Αρνητικά και τα επτα τεστ που έγιναν σε πολίτες στην Καλαμπάκα όπου είχαν πάει εκδρομή. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Καθαρά από covid είναι τα νησιά του Αιγαίου, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι σε 16 νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται. Σήμερα έχει σειρά η Αμοργός.

Πληροφορίες ΕΡΤ