Κορονοϊός: Συναγερμός σε όλο το Αιγαίο για… ένα κρούσμα

Αναστάτωση στο μισό Αιγαίο έχει προκαλέσει ο νεαρός γόνος εφοπλιστικής οικογένειας που ταξίδεψε στην Ικαρία για διακοπές με τη φίλη του, όπου και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το Star το πλοίο της γραμμής στο οποίο επέβαινε έδεσε σε 10 λιμάνια, «εξαναγκάζοντας» σε καραντίνα όλους τους επιβάτες.

Το πλοίο της γραμμής την Παρασκευή 20 Μάρτιου, με επιβάτη και τον 25χρονο γόνο της εφοπλιστικής οικογένειας, ξεκίνησε από τον Πειραιά, αποβίβασε και επιβίβασε επιβάτες σε Σύρο, Μύκονο, Ικαρία, Φούρνους, στα δυο λιμάνια της Σάμου, Βαθύ και Καρλόβασι, στη Χίο, Λέσβο, Λήμνο, και την Καβάλα.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς επιβάτες και πλήρωμα πρέπει να μπουν σε καραντίνα.

Στη Λήμνο, οι 16 επιβάτες του δρομολογίου έχουν ήδη ενημερωθεί από τις αρχές και προσπαθούν και οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουν πώς ειναι δυνατόν ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας να λειτούργησε τόσο ανεύθυνα, από τη στιγμή που ήρθε στην Αθήνα από το Λονδίνο και ενώ τα κρούσματα στη βρετανική πρωτεύουσα ήταν σε ανοδική πορεία και στη συνέχεια να πάει στην Ικαρία.

Στη Σύρο, το πρώτο λιμάνι που έπιασε το πλοίο της γραμμής, αναζητούν τους 45 επιβάτες που ταξίδεψαν στο ίδιο πλοίο με τον 25χρονο.