Κορονοϊός: Συναγερμός στη Σαντορίνη – Στους 194 οι νεκροί

Αναστάτωση στη Σαντορίνη από κρούσμα ασυμπτωματικό κρούσμα κορονοϊού που εντοπίσθηκε στο νησί.

Σύμφωνα με το ethnos.gr τουρίστρια από τη Ρουμανία που έφθασε στο νησί βρέθηκε να είναι θετική στον ιό. Η επισκέπτρια εντοπίσθηκε στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης όπου και πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το δείγμα εστάλη στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης όπου και έχει τοποθετηθεί ειδικός μοριακός αναλυτής για covid-19 όπου και βρέθηκε θετικό το τεστ.

Μετά τα αποτελέσματα σήμανε συναγερμός στο νησί, ενώ η Ρουμάνα τουρίστρια που δεν εμφανίζει απολύτως κανένα συμπτώματα μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει ορισθεί στο νησί.

Στους 194 οι νεκροί

Μία 83χρονη γυναίκα έχασε τη μάχη με την Covid-19, ανεβάζοντας τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, στα 194.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» όπου και κατέληξε το πρωί της Παρασκευής (17/07).

Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ διασωληνωμένη.

Στα 3.939 τα κρούσματα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση -το απόγευμα της 16ης Ιουλίου-, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 35, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3939 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Συναγερμός για κρούσματα στην Κρήτη

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, μετά τον 55χρονο Κρητικό, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό και μία 38χρονη γυναίκα από το συγγενικό του περιβάλλον, που επίσης παρουσίασε συμπτώματα της νόσου.

Ο 55χρονος και η 38χρονη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό, ενώ τα συμπτώματα που παρουσιάζουν χαρακτηρίζονται ήπια.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξετάσεις για Covid -19 έχει υποβληθεί ακόμα ένα άτομο στο ΠΑΓΝΗ και αναμένονται τα αποτελέσματα.