Κορoνοϊός: Συναγερμός στο 401 – Πολλά κρούσματα

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο βρίσκονται τα 11 από τα 21 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορoνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο ασθενής σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο ήταν θετικός στον ιό, αλλά ασυμπτωματικός. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής αυτός μόλυνε άλλα άτομα που νοσηλεύονταν στο 401 στον ίδιο θάλαμο και επίσης άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον και νοσοκόμες. Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 6 από τους 11 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και από τα πέντε κρούσματα που νοσηλεύονταν στο 401, τα τρία μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας, τα κρούσματα αφορούν «σε εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ. Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο».

«Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει το ΥΠΕΘΑ.

Επιπρόσθετα, κατά την ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως ένας ασθενής κατέληξε το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές της νόσου, με το σύνολο των θυμάτων από την αρχή της επιδημίας να ανέρχεται σε 147. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μια 89χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Η ηλικιωμένη είχε υποκείμενα νοσήματα (άνοια, εγκεφαλικό επεισόδιο) και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η 89χρονη ήταν ανάμεσα στα κρούσματα που είχαν εμφανιστεί στα μέσα Απριλίου στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

Επιπρόσθετα, 36 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 82 εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Επίσης, έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε 87.052 κλινικά δείγματα.