Κορονοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου στο οποίο νοσηλεύονται ηλικιωμένοι, ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, εντοπίστηκαν 16 ασθενείς, θετικοί στον κορονοϊό, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι ασθενείς θα παραμείνουν στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε γενικό νοσοκομείο.

Αναφέρει επίσης ότι μια ασθενής με υψηλό πυρετό διακομίσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ωστόσο δεν εισήχθη λόγω έλλειψης χώρου. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ασθενής διακομίστηκε με ταξί στο Δρομοκαΐτειο.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ακολούθησε ιχνηλάτηση από την οποία βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στο κορονοϊό.

«Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς ψυχικά ασθενείς. Μεγάλη η επικινδυνότητα διασποράς του ιού», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, προσθέτει πως «στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν οι ασθενείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα γιατροί παθολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αποχωρούν από τα μπλόκα Γυρτώνης και Ριζόμυλου οι αγρότες και κτηνοτρόφοι: «Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Έκρηξη στο ρωσικό προξενείο στη Μασσαλία: Έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης, λέει το ΥΠΕΞ της Ρωσίας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ο πάπας Φραγκίσκος πέρασε μια ήρεμη νύχτα, αλλά παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Προσπάθησε να με πνίξει και με βίασε» λέει 56χρονη που κατήγγειλε 33χρονο για σεξουαλική κακοποίηση – Σήμερα η δίκη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άρειος Πάγος για Τέμπη: Ουδείς δικαιούται να τρομοκρατεί τους δικαστικούς λειτουργούς
24 Φεβρουαρίου, 2025
Προς επαναλειτουργία το «Allou! Fun Park»: Δόθηκε το πράσινο φως από τον Δήμο Ρέντη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γαλεντέρης για Καλογήρου: Οι τοξικολογικές δεν μπορούν να βρουν την αιτία θανάτου χωρίς τις ιστολογικές – Δεν αποκλείουμε τίποτα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Δυστύχημα στα Τέμπη: Τα συγκινητικά λόγια της γιαγιάς του Γεράσιμου – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Τι θα γίνει με μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ – Η απόφαση των εργαζομένων
24 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Το «καλό σενάριο» για δικομματική κυβέρνηση κερδίζει έδαφος – Ο διπλασιασμός ποσοστών του AFD στις μετεκλογικές προκλήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025