Κορονοϊός: Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα του Δρομοκαΐτειου στο οποίο νοσηλεύονται ηλικιωμένοι, ψυχικά ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, εντοπίστηκαν 16 ασθενείς, θετικοί στον κορονοϊό, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι ασθενείς θα παραμείνουν στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ελλείψει διαθέσιμων κλινών σε γενικό νοσοκομείο.

Αναφέρει επίσης ότι μια ασθενής με υψηλό πυρετό διακομίσθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ωστόσο δεν εισήχθη λόγω έλλειψης χώρου. Την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ασθενής διακομίστηκε με ταξί στο Δρομοκαΐτειο.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, ακολούθησε ιχνηλάτηση από την οποία βρέθηκαν στο γηροψυχιατρικό τμήμα 16 νοσηλευόμενοι ασθενείς θετικοί στο κορονοϊό.

«Επειδή δεν τους δέχονται για νοσηλεία τα γενικά νοσοκομεία λόγω πίεσης δόθηκε εντολή να νοσηλευθούν στο Δρομοκαΐτειο. Ένα χρόνιο τμήμα μετατράπηκε σε κλινική κορονοϊού και νοσηλεύει 8 περιστατικά. Οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς νοσηλεύονται στο γηροψυχιατρικό τμήμα μαζί με αρνητικούς ψυχικά ασθενείς. Μεγάλη η επικινδυνότητα διασποράς του ιού», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, προσθέτει πως «στα τμήματα δεν υπάρχει οξυγόνο σε κεντρική παροχή, που θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστούν οι ασθενείς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, δεν είναι διαθέσιμοι κάθε μέρα γιατροί παθολόγοι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τύρναβος: Καταθέτουν η μητέρα, ο πατέρας και ο θείος του 39χρονου για τις υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειες
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Καρυστιανού: Απάντηση με δάκρυα για την επιμέλεια των παιδιών της – «Είναι απάνθρωπο από κάθε άποψη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Ένας ανήλικος πίσω από τους πυροβολισμούς στο νυχτερινό κέντρο με τους 2 τραυματίες
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Χαμάς θέλει να παγώσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ μετά την απόφασή του να μην παραδώσει άλλους Παλαιστίνιους κρατούμενους
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Meta προειδοποιεί: Απατεώνες παρουσιάζονται ως διασημότητες και αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω social media
24 Φεβρουαρίου, 2025
Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τη σύζυγό του: «Έχει μια απίστευτη σοφία, γεμίζει τα κενά μου κομμάτια» Βλαδίμηρος Κυριακίδης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο πάπας Φραγκίσκος – Αντιμετωπίζει ήπια νεφρική ανεπάρκεια
24 Φεβρουαρίου, 2025
Χυδαίο παραλήρημα Ψαριανού για Καρυστιανού: Νεκρόφιλη μοιρολογίστρα, εκφράζει τα συμφέροντα της… Ρωσίας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η οικογένεια του 21χρονου αγνοούμενου στα Χανιά συνεχίζει τις έρευνες με δικά της έξοδα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ασθενής στην Πάτρα το έσκασε από το νοσοκομείο και τον αναζητά η αστυνομία
24 Φεβρουαρίου, 2025