Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Στο τραπέζι νέα μέτρα

Σύσκεψη με την επιτροπή των ειδικών που μελετούν την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού (284 την Κυριακή, 23 Ιουνίου).

Το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση – μετά και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – είναι ανησυχητικό με τον πρωθυπουργό να έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμος να πάρει δραστικά μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε σαφές πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο (με τηλεργασία, backoffice και ειδικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες) ενώ διαμήνυσε ότι ειδικά μέτρα θα παρθούν και για την εργασία στον ιδιωτικό τομέα σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να μετέχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο για ενδεχόμενο νέων μέτρων – ακόμη και με τοπικά lockdonwn (παρότι ο κ. Χαρδαλιάς τα διέψευσε με συνέντευξή του) όσο και η ημερομηνία έναρξης των σχολείων (σήμερα οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως).

Αυτό που ανησυχεί είναι η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική και η άνοδος του δείκτη R. Διάχυτος είναι και ο προβληματισμός στις υγειονομικές Αρχές της χώρας από το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε την Κυριακή, 23 Αυγούστου ο ΕΟΔΥ